091231- Nyårsafton!

Idag är det sista dagen på år 2009 och nu är det bara några timmar kvar tills klockan slår 00:00 och det nya året skall firas in..

Detta året har varit ett händelserikt år för mig, i början av året bestämde jag mig att göra allvar av mina planer på att börja plugga igen. Jag sökte in på lärarutbildningen och när beskedet kom i början på juni att jag kommit in skrek jag av glädje! I och med skolan har jag lärt känna många nya människor samtidigt som jag under hösten fått många nya utmaningar och återigen fått lära mig att anpassa mig till ett liv som student! Men jag trivs super bra med mitt "nya liv". Att börja plugga är ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv hittils!

När vi nu tar steget in tiotalet så har jag bestämt mig att jag ska:
-Fortsätta leva lika sunt som jag gjort under hösten 2009, eftersom jag i höstas bestämde mig för att sluta med både läsk och godis. Ett val jag mått mycket bra över.
- Fortsätta jobba på i samma takt som jag gjort hittils i skolan.

Jag hoppas att 2010 kommer bli ett lika bra år som detta varit och jag hoppas att ni kommer vilja fortsätta följa mig här både på bloggen och i verkligheten!

Jag hoppas ni alla får en jätte trevlig nyårsafton nu!

Många kramar/ Sara

Julklappar 2009!








Yes, min drömväska är påväg hem till mig!

Tack för alla fina julklappar! <3


Annandag jul 091226

God kväll alla underbara!

Idag är det annandag jul och sista riktiga "juldagen" för detta år. Dagen har tillbringats hemma hos Andreas mammas familj med kalas för hans lilla syster F som fyller 6 år idag med tårta och presenter. Och sedan när det blev kväll hade vi mini julafton med julbord och julklappsutdelning, mysigt!

Nu är julen över för detta år och sammanfattningsvis känner jag mig väldigt nöjd med dessa tre dagar. Det är en speciell känsla som julen skänker en och den känslan gör att jag redan nu längtar till julen 2010!


Under julgranen låg inte lite paket, underbart!



Sista julbordet för i år stod dukat..

Jag öppnar julklapp..

Älsklingen öppnar julklappar.. (Är det någon som ser något nytt på honom?)


Julafton 091224..

Igår kom äntligen dagen som väldigt många precis som jag laddat för länge nu. Jag är en riktig jultjej och det är fortfarande en speciell känsla att vakna på julaftonsmorgonen, en känsla som även infann sig på denna morgon..

Efter att ha klivit upp väldigt tidigt på morgonen efter uppesittarkvällen hemma hos mina föräldrar den 23 December med glögg, pepparkakor, lussebullar och bingolotto en väldigt mysig tradition så begav vi oss neråt mot farfar i Norrköping. Det var helt underbart väder under bilresan ner, solen sken på en klarblå himmel och glittrade i den orörda snön som vi passerade desto längre ut på landet och närmare farfar vi kom.
Resten av dagen passerade med fika, julgröt, kalle anka, julklappsutdelning och julbord innan vi slutligen mätta och trött satte oss i bilen påväg hem till Stockholm igen. 


Julfika!




Jag & Kusin A!



Jag & mamma!

Kalle Ankas jul, såklart! Jag & farmor.

Jag delar ut julklappar..

Spännande spännande, vad kan detta vara..

Julbordet, mums!


Juldagen 091225

God jul alla vänner!
Hoppas ni alla hade en mysig julafton igår med mycket god julmat och fina julklappar!

Just nu sitter jag hemma hos mina föräldrar. Idag ska jag och mamma gå en långpromenad, äta lite sill och sedan ikväll ska jag bege mig hemåt.
Mera bilder och redovisning om julklappar & julafton kommer senare..

/Sara


Julaftons outfiten!


Årets första skinksmörgås..


Julen är riktigt på intågande nu..

Hej alla glada!
Att det är mycket snö i Stockholm behöver jag väll inte berätta för er och jag är jätte glad över det. Men snön bidrar med andra saker som är mindre roliga som försenade bussar och tåg bland annat. Så nu tycker jag att det räcker med snö för ett tag! Men det lär komma mera för den faller utanför fönstret just nu..

Idag har jag varit inne i stan och inhandlat det sista julklapparna tillsammans med ett antal tusen människor kändes det som, men jag hittade det jag skulle och kom därifrån ganska snabbt ändå. Efter det åkte jag hem till mina föräldrar, lämnade julklappar och fikade med mamma. 

Ikväll har vi julpyntat här hemma, så nu är:
-Julgranen pyntad.
-Julklapparna framlagda under granen.
- Tomtarna & julpyntet i ordning.
- Julskinkan klar och provsmakad!

(Vi är lite tidigt ute i år men eftersom vi jobbar både 22-23 december + att vi inte kommer vara hemma över julafton så fuskas det lite i år!)






Fredag 091218

Idag har jag varit i skolan och lämnat sista hemtentan för denna termin tillsammans med Johanna. Det känns som hela kroppen hamnade i en skön julstämning när tentan var inlämnad. Nu vill kroppen bara vara ledig och för ca 2 veckor slippa tänka på skolan, det ska bli skönt! Även om jag ska jobba större delen av "jullovet" så blir det några dagars ledigt kring jul och nyår.

Efter tentan var inlämnad åkte jag till centrum med Johanna och handlade julklappar. Johanna provade klänningar och hittade en jätte snygg till julafton. Tack för trevligt sällskap gumman. Och precis som vi sa, det är kul att göra saker tillsammans som inte bara har med skolan att göra! :) 

Nu sitter jag här hemma och väntar på att Andreas ska komma hem från sitt julfika med jobbet. 
Ikväll hade jag tänkt slå in lite julklappar och sen får vi se vad vi mer hittar på.

/Sara 


Årets julgardiner är uppsatta..



Måndag - 091214

Idag har den första riktiga snön fallit över Stockholm, äntligen är det minus grader också som gör att snön nu förhoppningsvis kommer stanna kvar. Annars finns det inte så mycket att säga om dagen, det är tentavecka och sista tentan innan jul skall skrivas. Jag satt från halv 10 imorse till halv 5 och skrev oavbrutet med bara en pytteliten matpause men jag känner mig nöjd över min insats idag, imorgon fortsätter skrivandet..

Efter att ha suttit inne hela dagen kände jag mig tvungen att komma ut och andas lite frisk luft så efter middagen  blev det en mysig promenad i ett snöigt Huddinge. 
       
                 
          
                
/Sara


091213-lucia!

Idag är det söndagen 13 december, vilket innebär både lucia och tredje advent, mysigt!
Dagen har tillbringats i stan, jag och Andreas har köpt julklappar och trängts med ungefär halva Stockholm som också skulle handla. BR-leksaker var galnast, folk köper verkligen leksaker för hur mycket pengar som helst. Nu är jag klar med nästan alla mina julklappar, bara lite små grejer kvar att fixa. Är riktigt nöjd med det jag hittat i år men vad det är kan jag tyvärr inte avslöja ännu!

Nu ikväll har vi haft tvättstugan, satt upp julgardinerna (Bild kommer imorgon).

Hoppas ni haft en mysig söndag och lucia! 


Detta är det närmaste jag kommit ett riktigt lucia tåg i år,
Dessa står på vårat bord hemma nu och kommer lussa ända fram till jul!


Pepparkakor och biomys..

Igår eftermiddag var jag som sagt på bio och såg på sista delen i Millenium triologin, "Luftslottet som sprängdes" tillsammans med tjejerna i släkten, mysigt. Filmen var jätte spännande och bra, av de tre filmerna tyckte jag nästan att denna var bäst.  Jag och min kusin Anna satt ett flertal gånger under filmen och sa "YES" åt grejer som Lisbeth Salander gör, hon är så klokren.

             
                 Anna och jag hade väldigt roligt innan bion, någon mer som velat 
                 mitt under en fullsatt biograf ställa sig upp och göra sådär med fingrarna
                  framför projektorn så hela bioduken blir täckt? Anna ville nämligen
                                  väldigt gärna göra det! Min tokiga kusin :D

När vi kom ut från bion var Idol deltagarna (alla utom finalisterna) i Heron City och skrev autografer, jag lyckades knäppa ett kort på dem uppifrån!
Efter det åkte vi hem till min moster, åt middag och sedan fikade vi med glögg, kaffe, lussebullar och dom super fina pepparkakorna (se bilder). Det känns som julstämningen börjar infinna sig allt mera i kroppen, underbart!

           
                Idol deltagarna, från vänster: Eddie, Rabi, Niklas, Camilla, Reza, 
                     Mariett, Karolina, Erika, Tove! Yes, jag är en idol nörd :D


Pepparkakorna!
Alla i släkten hade fått en egen personlig pepparkaka, mormors
hade bh & morfars hade slips, haha!

Jag hade en egen SARA-pepparkaka!

Kusin Anna fick även kallas ANNA ANKA :D

Kusin kärlek! <3


Dagens Sara -091212


Lördag 091212

Första dagen som armen börjar kännas som vanligt igen, skönt!

Igår var det idol finalen, Erik vann ganska väntat. Visst, Erik sjöng vinnarlåten bättre än Calle. Men personligen tyckte jag Calle var vassare igår och jag satt in i det sista och hoppades på en vinst för honom, då jag tycker han gjort precis den personliga resan som idol handlar om.

Idag blir det bio med mamma, moster, mormor och kusin. Vi ska se sista delen i Stig Larsson serien, "Luftslottet som sprängdes", ska bli jätte spänande! Hoppas den är lika bra som de tidigare filmerna.
Efter det blir det mat hemma hos moster.

/Sara


Ett litet klagande inlägg..

God förmiddag!

I onsdags när vi kom hem från farfar åkte jag och pappa direkt och vaccinerade oss mot svininfluensan, ÄNTLIGEN som jag har väntat på att få ta sprutan. Ni som läser min blogg vet ju att jag förut skrivit om att jag ända sedan det blev klart att vaccin skulle komma varit säker på att jag skulle ta sprutan och nu är det som sagt äntligen gjort. Det var väldigt få människor på vårdcentralen och vi behövde inte vänta mer än max 10 minuter innan det blev våran tur, själva sputan hann jag knappt reagera på innan det var klart.
Men sedan dess har jag nu VÄLDIGT ont i min arm, igår kväll blev det ännu mera ont och jag började känna mig varm och super trött. Antar att det kan hänga samman med att jag inte sover helt hundra på nätterna och vaknar stup i kvarten av att jag rullar över på vänster arm.. Nu har jag fått klaga lite här också, men hur som helst är jag glad att jag tagit sprutan!

Nej, nu är det dags att sätta igång med sista hemtentan innan jul.
Hoppas ni får en mysig fredag alla söta!

/Sara

Tisdag 091208

God kväll alla söta!

Nu var det ett tag sen jag skrev så det finns risk för ett lite längre inlägg, helgen passerade i ett rasande tempo och i söndags var det fest hela dagen, på förmiddagen var det brunch hemma hos Katta tillsammans med henne och Kajsa. Mycket trevligt med både amerikanska pannkakor, rostat bröd, melon och mycket mera god saker.. På eftermiddagen var det födelsedagsfika för Andreas gammel mormor som fyllde år och avslutades med middag hemma hos hans mamma. Så därför ingen uppdatering i söndags!

Igår var jag upptagen med seminarium på förmiddagen i skolan och nedgrävd i skolböcker hela eftermiddagen..

Idag har jag varit på föreläsning i skolan på förmiddagen, det var en riktig kaos föreläsning där eleverna oponerade sig mot föreläsaren, flera bestämde sig att gå mitt under föreläsningen och ännu flera i pausen. Själv fick jag faktiskt ut något av att vara på föreläsningen även om jag nog var ganska ensam om att känna så. Efter föreläsningen hämtade pappa mig utanför skolan, vi åkte hem och plockade ihop mina saker och åkte mot norrköping till farfar. Så nu sitter jag här i farfars blåa soffa, dricker kaffe och äter lussebulle.


Lördag 091205

Hej alla söta!

Igår var det sista dagen på praktiken, det kändes lite trist nu när man börjar känna sig så hemma där men jag vet att jag kommer tillbaka i vår igen. Det ska samtidigt bli skönt att komma tillbaka till skolan, träffa alla söta människor och slippa kliva upp kvart över 6 på mornarna! Jag fick precis som förra gången ett väldigt bra omdöme av min handledare och han tycker att jag har många bra kvaliter som är viktiga i arbetet som förskollärare, det är jätte roligt att höra och betyder väldigt mycket!

Idag har jag sysselsatt mig med denna, nödvändiga och faktiskt ganska roliga aktivitet..


STORHANDLAT!


Torsdag 091203

God kväll alla glada bloggläsare!

Idag var det grupp fotografering på praktiken och jag fick vara med på bilden också, jag trodde inte det eftersom jag inte jobbar där men tydligen lyckades jag fastna på ett förskolefoto även detta år! 
Resten av dagen har vi pysslat, sjungit luciasånger och jag var även med vid ett väldigt intressant nätverksmöte kring den pedagogiska innemiljön. Imorgon är det sista dagen på praktiken, det känns väldigt trist även om jag vet att jag kommer tillbaka i vår igen. Nu när man verkligen börjat känna sig så hemma där med både barn, pedagoger, föräldrar och förskolan.. Jag är verkligen super nöjd över min praktikplats, men det kanske ni märkt? :) 

Kvällen har tillbringats framför tv:n och för ovanlighetens skull fick jag sällskap av min söta pojkvän fast jag kollade på vad Andreas tycker är en del riktiga skit program som, Mammas pojkar och Paradise Hotell


Såhär mysigt ser det ut när vi räknar ner veckorna till julafton hemma hos oss..


Onsdag 091202

Idag har jag varit på sista po-dagen med huddinge kommun. Vi var på en förskola och lyssnat till två förskollärare som berättade om verksamheten, då nästan ingen annan i gruppen som också består av lärarstudenter från sthlms univesitet visste något om förskolan. Det var kul att se lokalerna, det var en jätte fin förskola med väldigt genomtänkt inredning och struktur.

Efter po-dagen åkte jag tillsammans med två andra från våran grupp till skolan och hämtade hemtentan för delkurs 2, jag var super nervös när vi stod i kön för att hämta den. Men så kom jag fram och det blev min tur, slog upp sista sidan och läste VG! JAG ÄR SÅ GLAD!

Nu ska jag alldeles strax göra mig i ordning för att åka hem till mamma och pappa en sväng ikväll.

/Sara


RSS 2.0