091031-lördag!

Idag var det den lördagen som jag sett fram emot länge, alla tjejer i släkten skulle gå på bio "Flickan som lekte med elden" och sen äta middag hos min moster.

Men jag kunde tyvärr inte följa med, igår när jag kom hem från praktiken kändes hela huvudet som en bikupa, näsan rann och halsen värkte. Så dagen har tillbringats i sängen, något mer har det inte funnits ork för.
Kvällen kommer tillbringas nerbäddad i soffan framför tv:n,  hoppas jag mår bättre imorgon för jag måste komma igång med tentan.

/Sara


Gråta eller skrika?

Igår släcktes den lilla ljusglimten som fanns kvar, det sista hoppet.. År 2010 är inte längre Hammarby ett lag i Sveriges högsta division, år 2010 är året då Hammarby får spela i Superettan.
När domaren blåste slutsignalen och spelarna satte sig ner på planen med tårarna och det stod klart för oss alla att det var slut kändes allting plötsligt väldigt tomt.
När jag gick och la mig igår kändes det lika tomt och samma tomhets känsla har legat som en klump i magen hela dagen.

Många tänker, det är bara fotboll men för mig är det mer än bara fotboll, mer än bara ett gäng killar som springer på en plan och jagar en boll.. För mig är bajen kärlek!


091027-tisdag!

Andra veckan på praktiken är i full gång, nästa vecka är det tentaskrivning som gäller..

Idag har jag hållit i en egen aktivitet samtidigt som min handledare observerade mig och efteråt diskuterade vi och han gav mig feedback på ett väldigt bra sätt. Han tyckte att jag klarade aktiviteten på ett bra sätt, det var jätte roligt att höra.
Även om jag är van vid att leda aktiviteter tillsammans med barnen så blir det på ett annat sätt när man är lärarstudent och faktiskt får tid att stanna upp och reflektera och diskutera kring sitt eget pedagogiska förhållningssätt till barnen. 
Mina egna erfarenheter är att när man arbetar på avdelning blir det lätt att bara ångar på i gamla banor utan att stanna upp och observera sig själv och sina kollegor i det dagliga arbetet.

                  
                                                      Kreta, jag längtar tillbaka..
/Sara


Söndag-091025

God kväll alla glada!

Igår var vi hemma hos Martina och Micke på middag, vi åt sushi som man själv fick laga vid bordet. Det är jätte mysigt med plock mat, desto äldre man blir ju mer verkar man värdesätta när middagen tar tid och är det centrala på kvällen. Det var första gången både jag och Andreas gjorde egen sushi, men som tur var hade Martina och Micke lite mera koll och till andra rundan blev till och med vi riktigt duktiga. Efter middagen sjöng vi singstar, en riktigt lyckad lördagskväll blev det!

                
                                       Martina & Andreas! Utan er är jag halv <3

               
                                               
               
                                                         Mina egen gjorda sushi!

Idag har vi varit på kalas, Andreas brorsor fyllde 21 och 9 år.  

Nu är det dags att bege sig mot sängen för imorgon är det sista veckan på praktiken.

/Sara


091024-lördag!

Imorse blev det lång sovmorgon, skönt och väldigt behövligt.
Nu på dagen har vi varit en sväng nere i Huddinge centrum, köpt presenter till Andreas brorsor som vi ska fira imorgon och till oss själva blev det nya blockljus, hösten är här och då ska ljus tändas!

Nu ikväll blir det middag hemma hos Martina och Micke i deras nya kök, ska bli jätte kul att se hur det slutgilitiga resultatet blev nu när allting är på plats.

                        
                                                      
Nu åker vi iväg på middag, hoppas ni får en trevlig lördagskväll!

/Sara


091022

Jag har uppdaterat dåligt jag vet, men eftersom de är praktik nu händer det inte så jätte mycket på vardagarna.
Varje dag ser ungefär likadan ut: frukost, praktik, hem, middag & slappa på kvällen.
Imorgon är det fredag och första veckan på praktiken är avslutad, det ska bli skönt med helg.

Nu ser jag på programet "Mammas pojkar", helt galet!
Mammorna är helt sjukt roliga, komiskt..

/Sara


Tisdag 20/10-09

Hej allihopa!

Kunde inte blogga igår, blogg.se ville inte funka när jag ville slänga in ett inlägg men nu är jag här igen.
Jag tänkte börja med att meddela att: JAG FICK VG PÅ FÖRSTA KURSEN PÅ HÖGSKOLAN! LYCKA LYCKA!
Måste dock vänta över 1,5 vecka till innan jag kan hämta ut tentan men nu vet jag mitt betyg och kan lungt fokusera på nästa hemtenta som vi snart ska börja skriva..

Första dagen på vfu:n (praktiken) var det också igår, jag var lite nervös när jag gick dit. Det var många nya intryck, massor med namn och mycket info. Men efter två dagar känns det enbart positivt och det är riktigt roligt att vara ute bland barnen igen.
En sak som blivit tydlig efter bara dessa två dagar är att jag redan nu efter 1,5 månad i skolan ser på förskolan, pedagogik och pedagogens roll på ett nytt sätt, tänk då hur det kommer kännas efter 3,5 år.. Spännande!

              
                           Bilden ser mysig ut, tycker jag. (Lilla stallet på farfars tomt)
/Sara


Ett snabbt inlägg..

Idag är det tillbaka till verkligheten i två veckor som gäller, idag startar praktiken.
Nu ska jag fixa i ordning mig för om ca en timme ska jag vara där.
Lite nervös är jag faktiskt, önska mig lycka till!

/Sara

Orkidée utställning

Idag har jag varit på orkidée utställning i Åkeshov tillsammans med mamma.
Många fina blommor och mysig miljö hade dom byggt upp kring utställningen. Det var jätte kul att se, kan varmt rekomendera alla som gillar orkidéer att åka
dit!                                                                                                                                                      
                 
                Mamma står och kollar på väggen med orkidéer tillsammans med vattenfall. 
                
                                                                  
/ Sara

Äntligen fredag!

Det känns som detta börjar bli min standard inledning här i bloggen men jag är ganska nyligen hemkommen från skolan, hade skrivstimma (seminarium där vi arbetar med språket på olika sätt) 09-12.
Vi diskuterade den nya hemtentan som vi fått ut nu. Den känns lite krångligt just nu men jag tror att det blir lättare när man väll kommit igång och man är lite mer mitt i allting. Idag var det sista lektionen i skolan på väldigt länge kändes det som, med start på måndag är det praktik i två veckor som gäller.

På måndag är också dagen D, på måndag får vi tillbaka den gamla hemtentan.. Jag har faktiskt varit cool lugn till igår, jag vet inte vad som hände men läraren pratade om tentorna igår på seminariet. Om man har gjort något fel ligger ett mail i sin mailbox på måndag eftermiddag när man kommer hem, om inte så har man klarat sig! Usch, vad nervöst det känns!
(Håll tummarna för mig!)

Nu håller jag på och lagar lite lunch och sen ska jag fixa lite här hemma.
             
                               Regnigt och kallt, kan man bli annat än väldigt trött?

/Sara


15/10-09

Börjar med en kort uppdatering från igår, hade hel ledigt från skolan och öppnade inte böckerna på hela dagen. (första gången på väldigt väldigt länge). Jag träffade pappa vid halv 2, följde jag med honom och lämnade blod och sedan gick vi & fikade. Väldigt trevlig eftermiddag tillsammans med pappa! <3
På kvällen var jag och simmade med mamma som vanligt på onsdagar, skönt att röra på sig lite!
                  
                                      Jätte goda köttbullemackan på Gunnarsons igår!

Nu är jag rätt nyligen hemkommen från skolan, haft seminarium 09-12 idag.
Dags att försöka få i sig något att äta, vi hörs sen!

/Sara


God förmiddag!

Här ser ni anledningen till att jag gillar egen studier och mitt nya liv som student. 
Ledig onsdag, sovmorgon, lång frukost och nyhetsmorgon finns det något bättre? 

                 

/Sara


Tisdag kväll 13/10-09

Nu är jag klar med allt som jag sagt mig för idag, jag har läst klart den ovanligt sega skolboken och jag har tvättat vårat med berg med kläder. Nu ska jag göra absolut ingenting resten av kvällen, skönt! Jag gillar tisdagar, vet ni varför? Tisdagar är den bästa tv dagen på hela veckan tycker jag med Andra Avenyn och Hell´s kitchen.

Det är ju ingen hemlighet att jag är en riktig bloggnörd, men jag kan inte låta bli att förundras över hur vissa bloggar kan ha över 40 000 besökare om dagen? Jag själv är glad över att min blogg den senaste veckan har besökts av ca 10-15 personer om dagen. Men vet ni en sak? Det vore jätte kul om ni som läste kommenterade också :)

/ Sara



Snöbekännelsen..

Det kom ingen snö inatt & ingen snö har fallit på lilla mig på hela dagen hittils heller.
SKÖNT men lite besviken är jag för jag var så inställd imorse på att jag skulle vakna av lite vitt ute ialla fall.
Det första jag frågade Andreas när han klev upp imorse var: SNÖAR DET? Han skrattade lite åt mig och sa, man skulle nästan kunna tro att du vill att det ska snöa bara för att kunna klaga över det.. (Jag erkänner, det var lite så!)

Idag var det föreläsning 10-12, rätt intressant & inte alls lika svårt som jag trodde det skulle vara. Boken var mycket mer komplicerad och läraren lyfte inte ens fram 2/3 av den.

Nu har jag precis ätit min nyttiga lunch lätt yougurt, fulkornsflingor & två ägg.

Så nu är det dags att ge sig i kast med dom sista 40 sidorna i boken.

/Sara


12/10-09

Idag har jag haft en mysig dag med mamma, en jätte lugn och skön måndag. Vi har varit och kollat på klinker till deras badrum (jag var smakråd), sen åkte vi en sväng till Willys och handlade lite. Sedan hem, fikade och tittade på den väldigt bra men sorgliga filmen Underbar och älskade.
En väldigt trevlig dag, jag gillar att vara ledig! Men ni kan vara lugna, jag har inte glömt skolan utan läste 50 sidor imorse..

Imorgon är det föreläsning 10-12 och sedan ska jag läsa och tvätta på eftermiddagen.
En liten fågel viskade i mitt öra att det ska (läs riktigt noga nu!) SNÖA INATT? ÄR DET SANT? JAG HOPPAS INTE DET!

Nu ska jag se på sista avsnittet av hollywood fruar, vi hörs imorgon!

                  

/Sara


11/10-09

Igår hade vi en seg dag hemma, jag läste lite i boken och sen handlade vi mat och på kvällen var det fotboll, Sverige förlorade & vad säger man.. Det bästa med kvällen var att Tony Gustavsson var kommentator!

Idag har jag läst lite, sen åt vi frukost och såg på Johan Falk filmen, den var riktigt bra! Se den om ni inte sett den redan, rekomenderas starkt :)

Nu ska jag åka hem till mamma & pappa strax, ska sova över där till imorgon för imorgon är jag ledig från skolan så jag ska ha mys dag med mamma.

/Sara 


Bildbevis!

Jag lovade bild på nya mobilen, här har ni den rosa skönheten! 

              

Sitter och tittar på Idol nu, är solo hemma ikväll. Andreas är ute och själv ska jag nog se på en riktig tjejfilm när Idol är slut. Kanske Sex and the city boxen?

/Sara


Fredag 9/10-09

Igår var Martina och Micke här på middag, det var jätte trevligt som alltid när vi ses & extra kul att träffa Martina såklart, jag hade saknat henne även om det inte var så länge sedan vi sågs!
Ingen jublade direkt när jag plockade fram kameran för att fota men några bilder blev det, men som ni ser får ni se en av Andreas & Mickes mer serösa sidor, eller inte! ;)

            

Nu är jag ganska nyligen hemkommen från Katta i Solna, har varit och hälsat på henne i nya lägenheten.
Jätte fint hade hon och världens mysigaste balkong, annars var det lika roligt som vanligt att träffas.
Vi pratades massor & fikade, super mysigt! Men nu vid 13:00 skulle hon på föreläsning i skolan så nu är jag hemma igen, tänkte strax börja läsa lite..

/Sara


Torsdag 8/10

Nej, jag har inte slutat blogga även om jag de senaste dagarna har varit en riktigt dålig bloggare, jag vet!

Det har varit en jätte stressig vecka med massor massor av skolarbete, flera hundra sidor och läsa, grupparbeten osv osv..
Nu på förmiddagen har vi haft seminarium 9-12 och nu har vi ingen mer undervisning förrän på tisdag så lite ledig tid, skönt! Men tro inte att jag ska ligga i soffan för jag har minnsan sällskap av en bok som vi ska läsa, så var inte oroliga :)

Igår var jag & hämtade min nya mobil, min gamla har varit inne på lagning två omgångar och den är fortfarande inte fixad så jag bestämde att byta ut den till en ny. Jag känner mig nöjd med den nya men jag är lite ovan, den har hel touch skärm medan min gamla bara hade halv touch så lite ovant känns det men det blir nog bra när man lär sig.. Bild kommer!

Ikväll kommer Martina & Micke över på tacokväll så nu ska jag städa lite här hemma men först ska jag äta en smörgås och ta det lungt en liten stund till..

                                                               
Måste lägga in en bild på världens bästa hand och fotkräm som jag fick i present av världens bästa mamma när hon kom hem i söndags från Monaco! Tack mamma <3

/Sara


ÄNTLIGEN BAJEN!

Idag är det 4 Oktober..



             
 
Nu i eftermiddags har jag varit på matchen Hammarby- Brommapojkarna.
Och ÄNTLIGEN vann hammarby, vilken glädje!
Dom här tre poängen var väldigt väldigt viktiga..
Nu gäller det bara att hålla tummarna, så vi INTE åker ur till nästa säsong.

                                                             
                                                             Just idag är jag stark..

/Sara

Ett regnigt Norrköping.. 3/10-09

Nu sitter jag i Norrköping hos farfar, vädret är regnigt och blåsigt.
På mindre än en vecka har det blivit riktig höst..

Igår kom vi ner hit vid fyra tiden på eftermiddagen och sen fikade vi, åt middag och tittade på Idol på kvällen.
Jon åkte ut och VARFÖR gick inte Carl vidare? Inte bra!

Idag har vi fikat, plockat in utemöbler, fixat farfars skrivare osv.. mkt fix har det varit!
Nu har jag precis läst lite i boken, som skall vara läst till på måndag och nu ska vi strax börja med maten.
Sen ska vi börja så sakta dra oss hemåt mot Stockholm igen..

/Sara


Torsdag 1/10

Idag är det redan 1 Oktober, tiden går snabbt..
Nu är hösten här på riktigt, det är jätte kallt ute & löven har verkligen börjat falla från träden på allvar nu.

Idag har jag tillbringat dagen framför en väldigt tråkig bok, gjort ett familjeporträtt och fixat instuderingsfrågor till morgon dagens seminarium.
Ikväll har jag strykt massor av kläder, städat lite, kollat på idol och packat.
För imorgon efter skolan kommer pappa & farmor och hämtar mig för att sedan bege oss ner mot Norrköping och älskade farfar! <3 Jag längtar efter farfar och jag vet att även om tiden står väldigt stilla där ute på landet så gillar jag att vara där och farfar blir så glad när vi kommer, en känsla jag skulle kunna leva på länge!
Åter hemma på lördag kväll igen men både datorn & skolböckerna följer med ner.

Nu ska jag vänta på att Idol börjar igen och sedan är det dags att sova, uppstigning tidigt imorn.

/Sara

RSS 2.0