Lördag 20100227!

Igår kväll var vi på bio och såg Snabba Cash. Både jag och Andreas hade läst boken innan och hade därför inga jätte förväntningar på filmen. Och visst, det var många viktig händelser som saknades från boken men jag tycker ändå filmen i sig var väldigt bra och helt klart sevärd!
Så nu ser jag med spänning fram mot när filmatiseringen på "Aldrig fucka upp" kommer!


Torsdag 20100225!

Idag var det den dagen jag varit jätte nervös för ända sedan jag såg schemat för denna termin. Första salstentan på högskolan! Jag sov väldigt dåligt inatt och vaknade flera gånger och började rabbla planeterna för mig själv och inte blev jag mindre nervös när jag kom till skolan imorse och kom in i skrivsalen. Vi fick sitta där i nästan en halvtimme innan tentan startade. När väll tentan kom rann all nervositet av mig. Efteråt nu känns det okej, det var en del frågor som man hade stenkoll på att man svarade rätt på och en del som man var mera osäker på. Nu väntar ca 3 veckors väntetid innan vi får resultatet men jag håller mina tummar och tår att jag klarade den!

Ikväll lagade jag en jätte god potatisgratäng och firade att tentan var klar!
Vi skulle egentligen gått på bio men alla biljetter var slut så det får bli imorgon istället.
Nu skall jag sova, imorgon är det seminarium mellan 10-12.


"Tentamiddagen!"


Ett klagande tisdagsinlägg!

Idag har det varit skola hela dagen, först på förmiddagen var det frågestund kring tentan. En av lärarna tröttnade efter en stund på att alla frågade saker som han tyckte tagits upp på föreläsningarna och som stod i böckerna. Jag tror dock HAN hade missförstått syftet med frågestunden som var just att lärarna återigen skulle förklara saker som redan tagits upp och fortfarande var oklara. Ibland blir man trött!
Efter föreläsningen satt jag i bibloteket och diskuterade inför tentan med några klasskompisar, känns som det gav ganska mycket att bolla med andra kring hur de tolkat litterturen, begrepp osv.
På eftermiddagen var FRIENDS i skolan och hade en föreläsning kring hur man förebygger kränkningar i förskolan & skolan. De var inte första gången jag hörde deras föreläsningar men det är alltid lika bra och ämnet mobbning kan aldrig tas upp för mycket.

Sen jag kom hem har jag pluggat och nu har vi tvättstugan.
Jag blir så irriterade på våra grannar, varför kan inte folk förstå att när tvättiden är slut får man inte vara där inne längre? Nej, då ska dom stå kvar och "torka" sin tvätt. Sånt där kan göra mig riktigt irriterad, jag har väll ingen lust att lämna dom ensamma med mina kläder i tvättstugan?

Usch, nu känner jag att detta blev ett lite irriterat inlägg men jag kände för att klaga lite!

/Sara


Söndag 20100221!

God kväll!

Idag har vi varit ute hos Andreas mamma på kalas och firat honom eftersom dom blev sjuka förra helgen när han fyllde år.
Nu skall jag allldeles strax gå och lägga mig, imorgon väntar plugg hela dagen.


Dagens outfit!


Snö snö snö..

Vet ni en sak? Det snöar ute, och nu börjar jag bli väldigt mätt på snön. Jag brukar gilla mycket snö och jag tycker fortfarande att det är mysigt att det är snö på vintern. MEN, det behöver inte snöa varje dag. Igår när jag jag skulle åka hem till mina föräldrar från stan på eftermiddag fick jag panik. Jag gick ner vid t-centalen och tänkte ta tunnelbanan men det var så mycket folk och alla stod som packade sillar och det gick överhuvudtaget inte att ta sig varken fram och tillbaks. Alla knuffades och stämningen var minst sagt kaostisk.. Jag klarade inte av att stå där nere och trängas då jag kände mig helt övertygad av att någon när som helst skulle hamna på spåret. 
Jag lyckades som tur var ta mig hem med buss alldeles svettig av kaoset!

Idag har jag varit hos mamma och pappa hela dagen. Jag har pluggat och på eftermiddagen kom Andreas över också. Vi åt en god middag tillsammans och tittade på Melodifestivalen. Jag måste säga att detta var den bästa deltävlingen hittils, ikväll fanns det verkligen en hel del bra bidrag!
Eller vad tyckte ni om kvällens Melodifestval? 


Såhär mycket snö är det utanför våran port nu..


Tisdag 20100216!

Idag har jag haft inläsningsdag, vilket innebär sovmorgon och pluggande i myskläderna hela dagen. Idag har det passat mig alldeles utmärk då jag haft så ont i magen att jag knappt knappt kunnat röra mig utan suttit med min vetekudde hela dagen och tyckt synd om mig själv!
Nu har jag läst alla sidorna som skall vara lästa inför tentan så nu är det bara att börja läsa om och repetera som gäller, nästa torsdag är det dags för första salstentan och det börjar kännas riktigt nervöst nu. Det är så himla mycket olika saker man skall kunna rymden, luften, ljud, ljus, sinnena osv osv.. Imorgon har jag också inläsningsdag så då fortsätter jag mitt läsande.


Idag blev det middag framför tv:n & förkväll då älsklingen
jobbar över, tänk att jag fortfarande tycker det är precis
lika trist att äta middag själv som jag tyckte det var när jag var yngre.

Är det någon annan som håller med mig, eller tycker ni om att äta själva?


Lördagens festligheter!

God kväll alla underbara!

I lördags kväll hade vi lite folk över på fest för att fira Andreas födelsedag. Det blev en riktigt lyckad kväll med trevligt umgänge, bra musik & mycket skratt! Tack till alla som kom! <3
Igår skulle vi haft Andreas släkt över på födelsedagskalas men det blev tyvärr inställt pga. sjukdom så det blev bara mina föräldrar som kom över och firade Andreas.
Det har varit en riktigt lyckad helg med kalasande varje dag, trevligt!

Lite bilder från festen i lördags:






Älsklingens födelsedag 20100213!

Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år! Ja, visst skall han leva, ja visst skall han leva, ja visst skall han leva uti hundrade år! Ett stort grattis till min älskade Andreas på hans 23 års dag! HURRA HURRA HURRA! <3

Idag är det som sagt var Andreas födelsedag, imorse överaskade jag honom med en stor frukost och födelsedagspresenter!
Nu skall jag strax bege mig iväg och stor handla inför släktkalset imorgon och ikväll blir det fest här hemma med lite folk!


Gårdagskvällen!

Igår kväll blev det middag på Texas Long Horn på Söder tillsammans med Andreas familj! Maten var lika god som vanligt men igår var servicen verkligen riktigt usel vilket tyvärr drog ner stämningen en hel del innan vi fick sätta oss till bords. Eftersom man inte får boka bord på resturangen och vi var ett sällskap på 7 personer fick vi vänta i över 2 timmar innan vi fick ett bord och slutligen fick våran mat.
Men förutom den dåliga servicen blev det en riktigt lyckad kväll!


På vägen till resturangen hittade vi några solstolar..


Och några konstverk..


Andreas och hans bröder!


Min mat! (Jag åt upp allt och rullade nästan från resturangen!)


Födelsedagsmiddag!

Nu är jag klar med min komplettering och jag känner mig riktigt nöjd över dagens insats! Nu skall vi alldeles strax åka in mot stan för födelsedagsmiddag tillsammans med Andreas familj för imorgon fyller han 23 år!
Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!


Fredag förmiddag 20100212!

God förmiddag!
Nu har jag tagit en lång sovmorgon och ätit en god frukost.
Dags att sätta igång med dagens aktivtet, på schemat står min allra första komplettering sen jag började plugga på högskolan..
Just nu är jag inte alls motiverad att åter sätta mig in i en bok jag trodde att jag lämnat bakom mig. Men det är bara att bita i det sura äpplet och sätta igång! Denna gången skall jag klara den och visa för läraren att han har fel i sin bedömning!


Torsdag 20100211!

God morgon!

Skall strax göra mig i ordning för att bege mig mot skolan, idag är det lång dag med både föreläsning och seminarium. Denna vecka har varit lite jobbig, mycket har hänt. Först var det ju lägenhetsvisningen i söndags, vi bestämmde oss för att lägga ett bud på den ena lägenheten som vi gillade. Även om det var jätte mycket jobb som behövdes göras då den var ganska nergången. Men när väll budgivningen drog igång var det någon som drog till med en jätte hög summa som första bud, långt över vad lägenheten var värd! Bostadsmarknaden idag är helt sjuk men vi får fortsätta leta vidare..
Sen har det varit en del grejer med skolan så just nu känner jag mig lite nedgrävd bland mina skolböcker.. Men men, jag skall klara detta också!

Hoppas ni får en fin torsdag!
/Sara

Måndag 20100208!

God morgon!
Det är måndag igen och jag är riktigt seg idag.
Idag väntar en hel dag på tekniska museet med skolan.

Hoppas ni får en fin måndag!
/Sara

Den blommar!

Min orkidée har stått i fönstret länge och sett jätte tråkig ut men så för några veckor sedan kom första skottet och nu i veckan har den slagit ut..
Jag som inte trodde jag hade gröna fingrar, jag lyckades!




Spännande Söndag 20100207!

God morgon alla söta!
Igår kväll var det premiär av melodifestivalen, jag satt givetvis bänkad! Jag är en riktig schlagerfantast och längtar därför varje år till melodifestivalen drar igång. Kvällens bidrag igår var sådär, de var verkligen rätt personer som gick direkt till globen. Salem & Olas låtar var riktigt bra!

Idag skall vi på våran första lägenhetsvisning, spännande!
Vi har bestämt oss för att vi skall köpa en lägenhet, vi båda börjar känna att vi vuxit ur denna lägenhet. Vi har mera saker än det finns utrymme. Så nu har jakten startat så får vi se vart vi hamnar någonstans..
Jag lovar att hålla er uppdaterade!

/Sara

Utmaningen!

                        
                                                        
Jag har blivit utmanad av http://niicki.blogg.se/ att skriva 7 fakta om mig själv, här kommer det:

1. Jag har sedan jag var riktigt liten vetat att jag vill arbeta med barn. Idag pluggar jag till lärare mot yngre åldrar och har arbetat två år på förskola.
2. Jag har över 40 klänningar i min garderob!
3. Jag är samlar på väskor och älskar att variera väskor efter humör.
4. Jag är en riktig tv junky och följer väldigt många tv-serier..
5. Jag har  har svårt att släppa ansvaret till andra människor vid exempelvis grupparbeten i skolan.
6. Jag är väldigt driven och ger mig sällan förrän jag klarat det jag sagt mig för.
7. Jag är en riktig fotbollstjej och mitt hjärta klappar för Hammarby.

Tisdag 20100202!

God kväll!

Idag är det en väldigt bra dag, jag vet egentligen inte varför?! Jag är bara väldigt glad, har suttit hela kvällen och sjungit högt till Lars Winnerbäck och Björn Rosenström till Andreas stora glädje!
Annars har det varit en vanlig tisdag med skola, haft seminarium där vi hämtade in våra spårfällor som vi satte ut i fredags. Vi hade fyra små spår av vad vi tror var skogsmus, någon hade ialla fall varit på besök i vårat lilla "hus" och ätit upp all mat.

Nu ska jag strax bänka mig i tv-soffan för om nästan exakt 1 timme börjar finalen av Paradise Hotell.
Vem tror ni vinner?


Här ser ni en bit av min målning som jag gjorde igår
 när vi hade bild och tema Rymden i skolan.


RSS 2.0