Second handfynd och regn!

Regnet det bara öser ner, regnet det bara öser ner..
Ja, det kan man verkligen säga att det gjort här i Skåne nästan enda sedan vi åkte från flygplatsen. Igår eftermiddag landade vi efter en väldigt smidig flygresa som tog mindre än en timme från start till landning, mer smidigt än så kan man inte ta sig från Stockholm till Malmö.


Jag igår på bromma flygplats.

Imorse klev vi upp tidigt för att åka iväg på ett antal loppisar och second hand affärer trots att regnet öste ner. Efter en lunch i simrishamn åkte vi vidare mot Ystad där Andreas shoppade loss på en fiskaffär. Trippen till Ystad avslutades med en sväng i centrumet där vi promenerade runt och såg på fina hus och Andreas fotade mig på "wallandertorget".




Torget som är med i Wallanderfilmen "hämden".






Dagens second handfynd:

Hela 35 kronor fattigare och riktigt nöjd över mina fynd!


En helg i skärgården!

Igår eftermiddag kom jag och Andreas hem efter en härlig, trevlig och lugn helg i ute på Högmarsö, där vi varit under helgen hos Andreas mormor och hennes man. Vi har tillbringat helgen med att umgås, spela Yatzy, pronmenera, äta goda middagar,  bada (Vi har tagit årets första dopp. Det var omkring 21-22 grader i vattnet.). På ön finns även en jättemysig skärgårdskrog som vi besökte både lördag kväll och en sväng på söndag eftermiddag där det spelades härlig live musik samtidigt som såg ut över havet och båtarna som passerade. 
Efter helgen kan jag bara konstatera att det var riktigt skönt att lämna stadspulsen för några dagar och komma in i skärgårds lugnet och få byta lite miljö. 

Bilder från helgen:


















Trots att vi tillsammans har haft en väldigt mysig helg så har den också för oss precis som för de flesta människor präglats av rapportering kring de hemska och ofattbara som hänt i Norge. Vi har sett på nyhetsrapporteringar, läst tidningar, pratat och försökt att tillsammans förstå vad som hänt. Jag får ont i hjärtat när jag tänker på alla som förlorat nära och kära och alla familjer som splittrats. Igår kväll när vi kommit hem var jag och pappa iväg på Hammarby - Assyriska matchen på söderstadion, innan matchen startade hade vi alla tillsammans en tyst minut för Norge och de drabbade, över 10 000 människor stod tysta tillsammans, den känslan av gemensam eftertanke känns bra i hjärtat mitt i allt det hemska!  


Torsdag - 20110721!

 
Denna regniga och gråa torsdag har jag tillbringat i stan med M från skolan. Då vi inte setts sen skolan slutade så hade vi en hel del att avhandla. Det blev en väldigt trevlig torsdag trots det trista vädret.
Men fast vi gick hela city runt så lyckades jag inte komma hem med mera än ett set ögonskuggor och en hårspray, vilket iofs min plånbok nog var nöjd över.

Nu ikväll har vi packat och gjort i ordning här hemma för imorgon åker vi till stockholms skärgård över helgen.
Hoppas ni får en trevlig helg! <3


Dagens Sara - 20110719!


Skansen - 20110719!

Igår hade jag och Andreas en heldag på ett väldigt varmt och soligt skansen. Vädret såg först lite mulet ut när vi var påväg in men väl framme så kom solen fram och det blev en strålande sommardag. Vi såg på djuren, åt lunch och njöt av ledigheten! Vi hade först tänkt att se på allsång på skansen men bestämde oss för att se programet hemma istället. På hemvägen stannade vi till i stan och åt sushi innan vi åkte hem igen.
Skansen är verkligen en given favorit på sommaren!














Semestern firades in med en festlig helg!

I fredagskväll firade jag och Andreas att vår semester och ledighet äntligen startat genom att laga till en god middag här hemma. Bestående av grekiskt lantbröd och tapenade till förrätt och lammracks till varmrätt, mums!





I lördags var jag och världens bästa M ute och gjorde stan osäker. Vi startade kvällen hemma hos mig med en god middag och begav oss sedan vidare in mot söder och vampire lounge där vi drack goda drinkar. Kvällen avslutades på dansstället "ett ställe" där vi dansade tills fötterna värkte. En grymt lyckad utekväll som vi snart får göra om igen!
 


Älskad, saknad.. ♥


Idag har bussarna flaggat för kronprinsessans födelsedag. Själv har jag tänt ett ljus här hemma ikväll för älskade farfar som idag skulle fyllt 85 år! ♥


Dagens Sara - 20110713!


Jag i min underbara långklänning, helt klart sommarens bästa köp!


Festligheter på en vanlig onsdag!

Igår kväll efter jobbet var jag och Andreas bjudna hem till M & M på middag. Jag och M hade bestämt sedan tidigare att vi skulle ses på onsdagskvällen eftersom hon hade semester och jag skulle stänga på torsdagen vilket betyder lite sovmorgon för mig. När vi diskuterat några vändor fram och tillbaka erbjöd sig M att vi kunde komma till dom på middag eftersom hon ändå hade semester och därför hela dagen på sig att laga mat! :) Sagt som gjort, igår efter jobbet åkte jag snabbt hem och duschade av mig sandlådan och byta kläder innan vi begav oss iväg. Och som vanligt bjöds det på riktigt god mat i form av curry quornfärs i pitabröd. Efter middagen satte vi oss en lång stund på balkongen för lite fika innan det var dags för mig och Andreas att åka hem för att orka upp dagen efter.





Dagens Sara - 20110709!


Såhär var jag klädd på gårdagens bröllop.


A & M:s bröllop - 20110709! <3

Jag måste börja med att be om ursäkt till alla för att jag uppdaterat så lite den senaste tiden. Hela förra veckan var det långa dagar på jobbet och sen var vi iväg på saker nästan varje kväll, och då blir tyvärr bloggen lidande. Men nu återstår det bara 5 arbetsdagar innan jag och Andreas går på en efterlängtad ledighet i fyra veckor, jag längtar!

Igår var vi iväg på A & M bröllop som firades i Tullinge kyrka med efterföljande fest på en gård en bit därifrån. Jag som "bara" varit på två bröllop tidigare, ett kyrkbröllop och ett borgligt hade sett framemot bröllopet jättemycket. Det är så mycket romantik, allvar och spänning i luften innan brölloparet kommer in i kyrkan att jag inte ens själv kan låta bli att känna mig lite nervös. Hela vigseln var väldigt romantisk och känslosam. Efter kyrkan fortsatte det med fest, mat och dryck, umgänge! När jag och Andreas satte nyckeln i låset hemma ca 13 timmar senare var vi båda väldigt nöjda över dagens festligheter vilket jag även hoppas att brudparet var. Om jag har tur så dröjer det inte länge tills jag får gå på nästa bröllop för min kusin och hennes fästman som jag hoppas skall äga rum redan nästa sommar.. :)














Tack A & M för en fin dag!


Jantelagen, släng dig i väggen!


Jag vet att det i Sverige råder något som kallas jantelagen som gör att man helst inte skall klappa sig själv på huvudet och säga till varken sig själv eller människor i sin omgivning hur nöjd eller stolt man faktiskt är över sig själv. Jantelagen är något som vi svenskar är väldigt duktiga på att anpassa oss till av rädsla för att stöta oss med människor i vår omgivning.
 
Men just idag känner jag att faktiskt struntar i allt vad jantelag heter för idag tänker jag faktiskt ge mig själv lite beröm..
Jag kan med glädje meddela att jag nu äntligen har fått slutbetyget från min fjärde termin på lärarutbildningen, vilket innebär att jag hittils avklarat fyra terminer och därmed 120 högskolepoäng med högsta betyg! Jag behöver inte tala om att jag är grymt nöjd över min egen insats va? :)


Fredag - 20110701!


Dessa godsaker inhandlade jag igår efter jobbet. Jordgubbar på en torsdag är vardagslyx!

Idag är det fredag och jag har jobbat klart min första vecka av fem på jobbet för denna sommar.
Det har varit en intensiv vecka med mycket nya namn att lära, många glada återseenden hos gamla bekanta ansikten hos både barn och personal men mest av allt har det varit en väldigt varm vecka. Precis som förra året har jag lyckats pricka in och jobba sommarens hittils varmaste vecka. Jag vet att man inte skall klaga när värmen äntligen har kommit och jag faktiskt har ett jobb där man kan klä sig i sommarkläder, och både jobba och få lite solbränna på kroppen samtidigt.

Men nu väntar lite ledigt över helgen innan det är dags för jobb igen. Imorgon skall jag iväg till tandläkaren på förmiddagen och sedan väntar födelsedagskalas och grillning.  


RSS 2.0