Söndag - 20110626!


Det har varit en aktiv söndag idag med storhandling och tvättning men det känns riktigt skönt nu när det är klart inför den kommande veckan. För imorgon är det dags för mig att jobba min första dag på över ett halvår på jobbet igen, det skall bli kul att komma tillbaka och träffa gamla kollegor igen även om det just nu känns lite nervöst som alltid när jag skall dit efter ett långt uppehåll.


Midsommarafton - 110624!

Årets midsommarafton spenderades hemma hos min moster tillsammans med familj och släkt.
Det blev ett traditonell midsommarfirande med sill, jordgubbar, grillat, tårta och kubbspel!







Mammas födelsedag - 110623!


I torsdagskväll var vi hemma hos mina föräldrar och firade världens bästa mamma som fyllde år!
Stort grattis mamma i efterskott vill jag önska dig även här på bloggen, du är bäst!


Torsdag - 20110623!



Bild tagen igår när jag väntade på bussen påväg in till sjukgymnasten.

Denna veckan har verkligen passerat i sin gilla gång. Jag har spenderat den mesta av tiden inomhus tillsammans med en bra film och kört stenhård sjukgymnastik, förutom de korta svängarna jag försökt ta mig ut varje dag för att öka på rörligheten. Igår var jag första gången hos sjukgymnasten efter operationen och fick nya övningar som jag skall arbeta med hemma så nu har precis kört mitt första pass med de nya, vilket gick över förväntan bra.


Årets födelsedagspresenter


- En köksmaskin.
- Pengar.
- Te och kaffe.
- En lila bunke för bakning och matlagning.
- En bricka för smycken.
- En skylt med texten "Fånga dagen".
- Presentkort på guldfynd.


En tavla av älsklingen.


Fina blommor.


Veckan med stort V är äntligen till ända..


Veckan med stort V har precis passerat och det känns på många sätt väldigt bra att den är över.. Saker som jag varit  både lite orolig och nervös inför är äntligen över. Under veckan har jag hunnit med begravning, operation av mitt knä och fylla 23 år mitt i allting. 

I tisdags var det dagen för ett sista farväl av älskade farfar. För mig var det viktigaste med dagen att jag skulle få ett sista farväl tillsammans med farfar, vilket jag när jag lämnade kyrkan upplevde. Det blev precis så sorgligt, känslosamt och personligt som en begravning skall vara.



I torsdags var det dagen för operationen av mitt knä. Jag hade tid på sjukhuset redan vid 08:00 men först vid 11:00 fick jag jag komma iväg till operationssalen. Under de timmarna jag låg på rummet med dropp i armen hann jag sluta bli nervös över narkosen så när de äntligen kom och hämtade mig ville jag bara få det gjort. Själva insomnadet minns jag inte så mycket av, de bad mig ta tre andetag och när jag kom till två somnade jag. Senare på eftermiddagen fick jag lämna sjukhuset efter samtal med läkarn kring att det både hittat och åtgärdat fel, min lycka var total.
Operationen som blev mer omfattande än vad läkarna till en början trodde har gjort att jag blivit sjukskriven denna vecka från jobbet. Men redan idag har jag tagit mig ut en sväng utan kryckorna så jag har goda förhoppningar kring att det snart skall kännas mycket bättre tillsammans med stenhård rehab och träning.  


Gårdagens tidiga födelsedagsfirande - 110612!

Igår kväll hade vi födelsedagsfirande för mig här hemma lite i förskott. Min födelsedag är först på onsdag men då veckan består av en hel del andra saker så kändes det skönast att ta firandet lite i förväg. Det blev en trevlig kväll tillsammans med släkten som bjöd på egen bakad tårta, kakor, kaffe och en hel del fina paker & blommor.










Veckans firanden!

Veckan har bestått av en hel del firanden och skolavslutningar.
I torsdags förmiddag hade jag mitt sista seminarium för terminen med gruppredovisning, det gick jättebra och det var så skönt att lämna skolan med känslan av att det nu dröjer länge innan det är dags att bege sig dit för undervisning igen. Även om jag trivs väldigt bra i skolan så är sommarledigheten efterlängtad efter en tuff termins studier.
Direkt efter skolan begav jag mig in till Söder för att möta upp Andreas familj och gå iväg på Mattes utspring. Det var galet varmt när vi stod och väntade men det var verkligen riktigt underbart att få se alla studenterna och inte minst Mattes glädje när dom kom springandes på gräsmattan och hoppade upp på scenen och skrek av glädje. Jag kunde inte under hela dagen låta bli att minnas min egen student som nu var hela 4 år sedan, galet vad tiden går fort. Det var verkligen en av de bästa och mest minnesvärda dagarna i hela mitt liv. Jag minns glädjen när vi åkte på flaket och skrek "FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN"  tills rösten var alldeles hes och när jag & Martina tillsammans sprang ut från skolan, hand i hand.
Efter utspringet när Matte kom tillbaka från flaket blev det lite mottagning hemma hos Andreas pappa med smörgårstårta och tårta.     










Dagen efter på fredagen hade jag lovat att komma på skolavslutningen på praktiken vilket jag en halv sekund ångrade när klockan ringde halv 6 på morgonen första dagen på ledigheten. Men så fort jag kom till skolan och mötte både eleverna och min handledare slogs jag av tanken att det var en självklarhet att jag skulle vara där hos dem på skolavslutningen. Det blev ett klassiskt firande med sång ute på skolgården, tal av rektorn och uppträdande inne i klassrummet som avslutades med fika.
Dagens största glädje var när en elev överräckte en fint inslagen blomman med orden "Glad sommar Sara", det värmer mycket i mitt hjärta att de betytt något för dem att jag varit där.
När jag lämnade skolan efter att ha önskat min handledare glad sommar kände jag att jag redan längtar tills de blir höst, det skall bli så himla både roligt och spännande att få följa med eleverna och min handledare upp till åk 2.


Studentfirande och sommarlov!


Visst är den sådär undebart fulsöt?

Skolan är över för denna termin, grupparbetet är redovisat och sommarledigheten är här, UNDERBART!

Nu i eftermiddag skall vi fira att Andreas brorsa tar studenten, ett stort grattis till dig M!


Sommarlov, nästan..


Imorgon är det sista dagen i skolan innan "sommarlovet", efter redovisningen imorgon förmiddag är det ingen mer kurslittertur och undervisning i skolan förrän i slutet av Augusti igen. Det skall bli riktigt skönt att få slappna av ifrån skolan ett tag och för mig kommer sommaren bestå av 6 veckors arbete och 5 veckors ledigt, en lagom bra blandning.

Jag börjar sommarlovet med en veckas ledighet nästa vecka. Till en början var min tanke att vara ledig nästa vecka för att få en lugn vecka innan arbetet drog igång men livet ville något helt annat. Nästa vecka kommer istället för att bli en lugn vecka bli en jobbig vecka känslomässigt med begravning och operation, men just därför känns det faktiskt extra skönt att jag verkligen valde att ta ledigt. 
  


Nya vanor!


Välkommen mitt nya liv eller ialla fall nya matvanor på morgonen..
Från och med igår äter jag en tallrik med havregrynsgröt, lite sylt och mjölk till frukost. Jag märker redan skillnad genom att magen får en bra grund på morgonen som håller mig mätt enda till lunchen.


Dagens Sara - 20110602!


Torsdagskvällen - 20110602!

Långledigheten fram till tisdag har börjat, underbart!
Igår var vi hembjudna till mina föräldrar på grillat på kvällen, det blev en underbart skön kväll och vi satt ute ända till klockan 10 när vi drog oss hemåt igen. Vågar man hoppas på att sommaren äntligen är här på allvar nu? :)


Älsklingen stod för grillningen!



Efterrätt!

Idag har vi storstädat här hemma och nu skall jag alldeles strax springa iväg till bussen för ikväll väntar tjejkväll hemma hos bästaste M!
Hoppas ni alla får en bra fredagskväll!


RSS 2.0