Söndag - 20100829!

Söndagen börjar lida mot sitt slut och imorgon är det tillbaka till verkligheten igen efter nästan tre månaders uppehåll från skolan.
Jag har hela helgen haft lite ångest över att ledigheten är slut men samtidigt vet jag att min kropp behöver få lite rutin på vardagen igen.  

Helgen har sprungit iväg, igår var jag & Andreas ute på en långpromenad i det som mer och mer börjar kännas som tidig höst även om solen var framme och fortfarande lyste värmande på oss. På kvällen var jag tillsammans med tjejerna från skolan hemma hos M på födelsedagsmiddag, en riktigt trevlig lördagskväll!

Idag har jag pluggat på förmiddagen och sedan vid 17:00 var jag iväg på mitt andra Body pump pass någonsin.  Och jag trodde aldrig att ni skulle höra mig säga detta men jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt och den där timmen springer verkligen iväg. En mycket ovanlig känsla för mig som absolut inte tycker om att varken bli svettig eller träna i vanliga fall!


Fredag - 20100827!

Sista veckan av ledigheten börjar lida mot sitt slut och på måndag är det tillbaks till verkligheten som gäller.
Dålig uppdatering har det varit under veckan men jag har haft massor att tänka på, pluggat massor, slappat och verkligen bara njutit av att göra så lite som möjligt resten av tiden.
Men det har varit skönt att ha en vecka med  "mjukstart" på läsandet för det känns att det var ett tag sedan man läste kurslitteratur för jag har snabbt blivit trött i huvudet men nu börjar jag komma in i det igen.

Ikväll skall vi ut och äta middag med Andreas pappa och hans fru. Vi har inte träffat dem sedan vi var nere i Skåne så det skall bli jätte trevligt.
Nu skall jag hoppa ur mjukisbyxorna och göra i ordning mig.  
Jag hoppas ni får en fin fredagskväll! <3


Måndag - 20100823!


Sista veckan på ledigheten har startat men idag skall jag för första gången på nästan tre månader öppna kurslitteraturen igen. Mitt mål är att läsa 50 sidor idag så nu är det dags att dra igång!
Hoppas ni får en bra start på den nya veckan!


Mälaren runt - 20100821!

I lördags var det dags för Mälaren runt igen med pappa. 10:onde året i rad som vi åkte och det var lika roligt som alltid! Vädret var molnigt men vi slapp nästan allt regn utom några små droppar lite här och där.
Starten gick som vanligt 11:00 från Solna och sedan sitter folk runt hela vägen vart man än åker, vinkar, fikar och är glada!
Mälaren runt är en riktig motorcykelfest!

Bilder från dagen:



Hojen!

Starten från Solna 11:00!

Påväg upp på Essingeleden.

Här stannar vi varje år och fikar!


Fredag - 20100820!

Fredag kväll och Andreas sista dag på semestern. På måndag är det dags för honom att återgå till vardagen men för mig återstår en vecka till semester innan skolan drar igång. Men då första kursen verkar dra igång med en rivstart skall jag börja läsa redan nästa vecka för att slippa starta terminen med massa stress över sidor som man borde läst.

Idag har vi tagit det lungt, varit på banken och varit i tvättstugan. En hel del "måsten" som kanske inte alltid är så roliga men saker som måste göras!

Imorgon väntar det jag ser framemot tredje lördagen i Augusti varje år, Mälaren runt på MC med pappa. Det blir 10:onde året i rad som vi åker, en riktig "Far & dotter tradition".


Nya hatthyllan & skohyllan är äntligen på plats i hallen.
Jag är jätte nöjd med resultatet!


Award utmaningen



Jag har fått en award av http://niicki.blogg.se/ tack så mycket gumman! Utmaningen är att man skall skriva 7 saker om sig själv som läsarna inte redan vet.

1. Jag är löjligt förtjust i katastrof och monster filmer.

2. Jag närmare 50 klänningar i min garderob.

3. Jag älskar tv-serier och följer dem flesta svenska serier i typen som Ensam mamma söker och Bonde söker fru.

4. Jag allergisk mot nästan all vanlig frukt utom banan och apelsin.

5. Jag tycker inte om tårta och bakelser.

6. Jag älskar att kolla på deckare men sitter alltid med täcket i beredskap för att slippa kolla ifall det blir för läskigt.

7. Jag älskar fotboll & Hammarby, därför är fotbollssäsongen helig för mig och jag missar ogärna en match.


Garderobens enkla omvandling..

Idag har vi gjort en väldigt enkel omvandling av garderoben genom att byta ut dem gamla knopparna till några som passar bättre i stil med sovrummet.
Vad tycker ni om resultatet?


Före

Efter


Onsdag - 20100818!

 


I eftermiddags åkte vi in till stan för att äntligen få tag på skohyllan och efter ytterligare lite tjafs så fick den följa med oss hem, ibland blir jag så trött på hur vi kunder blir behandlade! En rolig sak var dock att vi äntligen har fått tag på dem PERFEKTA sovrumslamporna, bild kommer!
Kvällen har jag spenderat med min vän S på ett cafe på Söder, en riktigt trevlig kväll!

Idag har jag fått lärt mig att bakverket som ligger på min tallrik på bilden tydligen kallas skumraket, jag skrattade så jag nästan fick ont i magen åt vad jag tyckte var ett VÄLDIGT roligt namn! Har ni hört de namnet förut?


Gårdagens äventyr - 20100818!


Igår var jag och Andreas på Ikea och handlade lite små saker till lägenheten och tog mått på garderober och större möbler inför framtida inköp. Jag tycker att det är mysigt att gå omkring på Ikea och eftersom regnet igår öste ner så var det en perfekt dag för shopping.
Vi hann med att både luncha (klassiska köttbullemenyn) och fika innan vi lämnade varuhuset.


När vi kom hem på kvällen hade vi en riktig filmkväll där vi började att se filmen Baksmällan, en galet rolig komedi som handlar om en svensexa där precis allting går fel. En riktigt bra film som jag rekomenderar starkt om man vill skratta ordentligt. Efter det såg vi på Wallander - Läckan, jag måste säga att trots att det den senaste tiden har massproducerats Wallander filmer på löpande band så håller dem ändå hög kvalite som ialla fall får mig att vilja se nästa, nästa och nästa film.


Dagens Sara - 20100816!


Nya klänningen är helt klart mitt bästa köp denna sommar!

Passade även på att inviga mina nya örhängen som jag köpte tidigare idag.
Vad tycker ni? 


30 - åriga bröllopsdagen!

Nu har vi kommit hem från mina föräldrar för någon timma sedan där vi ikväll har firat deras 30 åriga bröllopsdag tillsammans med min moster och hennes man och jag & Andreas.
Kvällen har bjudit på riktigt god mat och dricka, mums!
Kvällen i bilder:


När vi kom dit bjöds det på mosserande vin, snittar och snacks.
(Ser ni mitt och pappas hammarby altare framme vid tv:n, vi firar fortfarande vinsten 3-2 mot Assyriska igår!)


Förrätten

Varmrätten

Efterrätten


Måndag - 20100816!

Imorse var det uppstigning tidigt för redan halv 10 hämtade mamma mig här hemma och sedan åkte vi  till banken för att göra ett ärende. Efter banken åkte vi en sväng till Länna, kollade i lite möbelbutiker och handlade lite mat. Var inne på mio och fick reda på att min drömsäng tydligen hade utgått ur sortimentet (min plånbok jublade och jag vart jätte besviken!) så nu får vi fortsätta leta efter en ny säng som kan passa i vårt sovrum.

När jag kom hem tänkte vi bara laga lite lunch för att sedan bege oss ut på en lång promenad men eftersom det blev molnigare och molnigare utanför fönstret så slutade det med att vi stannade inne och hade en tv eftermiddag istället.

Nu börjar det dock bli dags att göra sig i ordning för om ca en timme skall vi hem till mina föräldrar på middag och fira att dem varit gifta i 30 år idag. Grattis till min underbara mamma & pappa på bröllopsdagen, ni är världens bästa! <3


Dessa underbara örhängen från Rock by Sweden fick följa med mig hem idag!


Fredags kvällen - 20100813!


Igår kväll var vi hemma hos M & M på middag. Vi åt indisk linsgryta och efter maten och resten av kvällen satt vi på deras balkong och åt ost & kex.
Kvällen avslutades med sing star. Helt enkelt en lika trevlig kväll som alltid när vi fyra umgås!


3 år - 20100810!


Idag var det 3 år sedan du och jag blev vi!
Jag älskar dig världens bästa Andreas! <3


Tisdag - 20100810!





Idag har det varit jätte fint väder hela dagen så vi åkte till havet och badade.
Det var bara ca 18 grader i vattnet men jag fick ändå en känsla av utlandet när vi gick på stranden med sanden mellan tårna!


Dagens Sara - 20100808!


Söndag - 20100808!

Imorse när vi vaknade var alla väldigt trötta efter gårdagens bröllop så hela förmiddagen låg jag i sängen och läste min bok medan regnet öste ner utanför fönstret. När vi hade gjort oss i ordning och ätit en sen frukost blev vi hämtade för att åka iväg till "Bo Ohlsson" ett varuhus här i Skåne som skall likna Ullared i mini format. Det fanns väldigt mycket saker att titta på och alla handlade verkligen någonting med sig därifrån. Vi köpte med oss två gästhandukar till badrummet hemma.



Efter shoppingturen åkte vi vidare till Glimmingehus, en medeltidsborg där vi gick en intressant guidad tur!


Glimmingehus!


Bröllopet - 20100807!

Igår var det dagen som jag sett fram emot ända sedan i vintras när vi fick höra om förlovningen. Igår var det dags för bröllopet mellan Andreas pappa och B.
Både i torsdags och i fredags har vi förberett inför bröllopet med dukning, tvättat bilen dem skulle åka med från kyrkan och fixat för att de skulle bli en så lyckad dag som möjligt.

Vigseln var underbart vacker med fina psalmer, uppträdanden och när dem sa ja kunde jag inte hålla mig ifrån att fälla en tår. Båda var så vackra och strålade verkligen av lycka!
Middagen bestod av buffé med jätte god mat och fina tal.
Kvällen avslutades med att vi åkte ner till sjön och tog ett nattbad innan vi åkte hem och somnade på en gång helt slut efter en intensiv men underbart lyckad bröllopsdag för S & B! <3


M hjälper mig att bli fin i håret 

Bröderna!

Jag & Älsklingen!

Kyrkan



Dukat för bröllopsparet

Jag & M

Tårtan!

På kvällen när solen gick ner passade vi på och ta kort på bröllopsparet i den vackra solnedgången!


Dagens Sara - 20100807!


Jag igår innan bröllopet!

O hade knytit en jätte fin rosett


Dagens Sara - 20100803!


Tisdag - 20100803!

Nu håller dag 2 i Skåne på och lider mot sitt slut. På förmiddagen kollade jag när Andreas och några fler höll på och fälla träd som hängde över terassen. Efter det åkte vi och badade och tvättade håret i sjön, eftersom de inte finns så mycket vatten i brunnen så passade vi på och tvätta oss när vi ändå tog oss ett bad. Jag kände mig som en rollfigur i en gammal Astrid Lindgrens film :) När vi precis kom upp ur vattnet så började det ösregna så vi fick skyndada oss tillbaka till huset. När vi kom tillbaka till huset dödade jag ungefär 20 flugor (det finns hur många som helst här nere!) och Andreas farmor har precis dödat 100 stycken!

Ikväll har M & M lagat mat, egen gjorda hamburgare jätte smarrigt!
Resten av kvällen har vi legat och slappat och läst.


Andreas sågar träd



Dagens middag!


Resan ner + första dagen!

Igår klev vi upp tidigt och begav oss till Bromma flygplats för att åka ner till Malmö. Flygresan gick super smidigt och bra och tog ca en timme men det var ganska mycket luftgropar då vi flög i väldigt mycket moln hela tiden.
När vi kom fram blev vi hämtade av Andreas pappa och brorsa med bilen och sedan åkte vi till huset.
Resten av dagen åt vi lunch och åkte en sväng till Kivik och sedan vidare till Simrishamn där vi åt en glass vid hamnen.
På kvällen cyklade vi ner till stranden och jag tog första badet för i år. Temperaturen i vattnet var över 20 grader så det var riktigt skönt när jag äntligen vågade mig i :)


Jag igår morse på Bromma





Älsklingen i hamnen i Kivik!


Söndag - 20100801!

Idag är det redan Augusti, det känns helt galet vad fort denna sommaren gått på ett sätt men ändå känns det som de var väldigt länge sen skolan slutade och vi gick på sommarlov. I vanliga fall hade min semester snart lidit mot sitt slut men nu har den nästan precis börjat och jag skall vara ledig hela denna månaden, underbart!

Idag har vi packat hela dagen, det blev en hel del men antar att det blir så när man skall semestra i Sverige och måste planera både för bra och mindre bra väder. Imorgon blir det uppstigning tidigt och sedan bege sig till Bromma flygplats där vi skall flyga ner till Malmö.
Jag kommer ha med mig datorn så jag skall försöka uppdatera bloggen en hel del under våran semester!
Nu skall jag se på friidrott en stund till och ta en fika innan det är dags för läggdags.
Vi hörs sen! <3


Lördags kvällen - 20100731!

Igår var mamma och pappa över på middag. Jag lagade en ny maträtt som hette "Curryfärs i pitabröd" tyvärr glömde jag att fota maten men det var jätte gott och kommer garanterat lagas flera gånger här hemma.
Till efterrätt bjöd vi på chokladfondue på vit choklad, det blev riktigt smaskigt även om chokladen blev lite lös så nästa gång skall jag testa ett annat recept.
En riktigt trevlig lördags kväll! <3




RSS 2.0