Lördag - 20111126!

God morgon världen!

Tänkte bara passa på att kika in och önska er alla en trevlig helg. Vi sitter just nu på X2000 påväg ner till Göteborg där vi skall tillbringa helgen med hotellvistelse, julmarknad och massa mys! Skall bli riktigt skönt att få byta lite miljö, så jag förhoppningsvis kan komma hem igen på måndag med massor av ny energi inför december månad!



Torsdag - 20111124!



Jag hinner aldrig blogga längre och jag har ständigt dåligt samvete för att jag inte uppdaterar så mycket som jag skulle vilja. Men tiden och orken räcker helt enkelt inte till. I skolan är vi två veckor in i den "nya" delkursen om kroppen som just nu tar all min tid och energi känns det som, då det både är väldigt mycket att läsa och ny fakta att ta in på kort tid inför den stundande salstentan den 10 December.

Igår hade vi labb hela dagen då vi fick ta bakterieprover på olika föremål, jag tog bland annat på busskortet, min ring, mynt och mikrovågen i skolan. Det var spännande på ett skräckblandat och fascinerande sätt, då jag faktiskt är en sån som efter svininfluensan börjat använda handsprit flera gånger om dagen. Idag var det dags att läsa av provsvaren efter att plattorna med bakterierna legat i värmeskåp över natten och jag blev faktiskt lite besviken, då det visade sig vara betydligt mindre bakterieväxt än jag trott.  På bilden ovan kan ni se den största bakterie tillväxten som jag lyckades få fram och den är tagen från skolans mikrovågsugn.. Som sagt skräckblandat!

Nu ikväll har jag sprungit upp och ner till tvättstugan och gråtit i soffan till sista avsnittet av "Drömmen om ett barn", det är galet att ett program och människor kan beröra på ett sånt sätt. Men nu är det dags att krypa till sängs för imorgon inför väntar tidig uppstigning och ett träningspass innan jag skall ägna resten av dagen till hemstudier. 
 


Kvällens Sara - 20111112!


Dagens Sara - 20111105!


Allhelgonahelgen - 2011! ♥

Äntligen söndag och slutet på veckan med stort V. Detta har varit en av de mest tuffa och stressiga veckorna sedan jag började plugga. Vi har skrivit avslutet på B-uppsatsen, läst in oss på de andras uppsatser, förberett oss inför opponeringen och slutligen opponerat.. När vi klev ut ur klassrummet i torsdags eftermiddag efter opponeringen var jag helt slut. Jag åkte hem och bestämde mig för att ta två helt pluggfria dagar så fredag och lördag har jag bara vilat, det var först idag jag satte på datorn igen och ja, jag har även pluggat lite nu på eftermiddagen.

Men förutom att det har varit en stressig vecka har det denna helg varit allhelgonahelgen. För mig har det alltid varit en speciell helg, då vi åkt och tänt ljus på Skogskyrkogården så långt tillbaka i tiden jag kan minnas. I år kändes allting annorlunda och mycket mycket närmare, nu skulle vi inte bara åka till Skogskyrkogården och som vanligt tända ett ljus utan i år skulle vi även för första gången tända ett ljus på älskade farfars grav!  ♥
Kvällen avslutades hemma hos mina föräldrar med middag och en lugn lördagskväll, precis så som jag vill att allhelgonahelgen skall tillbringas tillsammans med nära och kära med tid för eftertanke!




Till efterrätt hade mamma gjort tiramisu, riktigt spännande att få smaka!


RSS 2.0