Onsdag - 20110928!



Idag har jag haft en lång pluggdag hemma tillsammans med dessa två böcker.
Kursen som vi just nu läser i skolan heter "Barnlitteratur", så idag har jag ägnat mig åt att läsa om vilka könsstereotyper som förmedlas i barnlitteratur. Böckerna och de analyser som vi gjort i skolan av barnböcker har verkligen öppnat upp min blick för saker som jag tidigare inte funderat kring, vilket är en väldigt spännande känsla. Barnlitteratur är verkligen mer än bara böcker för barn, den saken är helt klar.

Nu skall jag och älsklingen ge oss ut på en liten kvällspromenad vilket jag verkligen behöver efter en hel dag inomhus. Jag känner mig fortfarande inte helt hundra från helgens sjukstuga så jag kommer få hoppa träningen denna vecka helt vilket faktiskt känns riktigt trist, då träningen de senaste veckorna har blivit ett härligt avbrott i pluggandet.


Söndag - 20110925!


Igår kväll hyrde jag filmen "Fyra år till" och såg på medan älsklingen var ute och roade sig tillsammans med arbetskamrater.
En riktigt bra film som jag varmt kan rekommendera!

Nu var det länge sedan jag uppdaterade men jag erkänner att jag liksom inte har haft tid eller inspiration att blogga. Jag har haft tentavecka och alldeles för mycket i skolan, vilket har resulterat i att när jag fått en stund över har jag inte orkat logga in på datorn och uppdaterat här, men jag hoppas att jag kommer få lite mer inspiration och ork till bloggen framöver.

Helgen som alldeles strax om några få timmar är över blev inte alls som jag planerat. I fredags vaknade jag med feber och halsont och jag mådde riktigt dåligt. Jag var så fruktansvärt arg på mig själv, det är så typiskt att bli sjuk när det är något roligt som skall hända. Istället fick snällt avboka alla fredagens planer:  Föreläsning i skolan, träningspasset, lunchen med K och kvällens konsert med Veronica Maggio tillsammans med M & M på Gröna lund.  Resten av fredagen och lördagen har jag tillbringat nerbäddad med tv:n och filmer som sällskap.
Imorse vaknade jag betydligt piggare, febern är borta och halsen känns bra igen. Så nu hoppas jag verkligen att det vänder tillbaks igen för jag har inte tid att vara sjuk. Dagen har spenderats framför skolböckerna och i tvättstugan där jag tvättat allt ifrån sängkläder, kläder och mattor, jobbigt men också väldigt skönt nu när det är gjort och jag älskar verkligen känslan av att titta ner i en tom tvättkorg!


Dagens Sara - 20110914!


Kräftskiva - 20110910!

Kvällens kräftskiva hemma hos Andreas mamma blev riktigt lyckad med massor av god mat i en härlig blandning av kräftor, räkor, gubbröra, ostar, frukt och ännu mera godsaker! 
Skaldjur är verkligen det bästa som finns, mums!








Lördag - 20110910!

Gårdagens födelsedagsmiddag hos M blev en mycket lyckad kväll med mycket god mat, trevligt umgänge och massor av skratt!
Jag var inte hemma förrän vid 01:00 tiden inatt så idag är jag lite trött, men nu skall jag alldeles strax åka iväg med mamma och förhoppninsvis köpa träningsskor och nya jeans innan vi ikväll skall hem till Andreas mamma på kräftskiva.


Kvällens Sara - 20110909!


Nu åker jag iväg på födelsedagsmiddag för M tillsammans med tjejerna från skolan.
Hoppas ni får en fin fredagskväll!


Måndag - 110905!


Bild tagen från min powerwalk i lördags när jag endast i sällskap av Leif GW Perssons sommarprat i hörlurarna promenerade nere vid vattnet.

Helgen flög förbi och innan jag hann reagera var det måndag igen.. Varför känns det alltid så? 
Helgen har varit väldigt lugn för min del vilket verkligen var behövligt efter en första intensiv vecka i skolan. Förutom att vila mig har jag hunnit med att se film, gå powerwalk, äta middag hos mina föräldrar, kolla på bajen match och besöka farmor.

Idag är det måndag och vi har haft "läsdag" hemma, en väldigt skön start på veckan.
Men trots "hemmadag" har jag varit väldigt aktiv hela dagen. Morgonen startade med tidig uppstigning innan jag åkte in till gymmet för att träna mitt första pass för veckan. Det är ett tuft pass på en timme men också riktigt skönt när det är klart och jag stolt över mig själv lämnar lokalen! När jag kom hem började jag läsa på min hög av kurslitteratur och resten av dagen har jag varvat pluggandet med att springa ner till tvättstugan.


Fredag - 20110902!



Vi är redan inne i september månad som är den första riktiga höstmånaden och jag måste erkänna att jag längtar lite.. Jag gillar hösten, jag gillar när löven faller och när naturen skiftar färg. 

Första skolveckan efter sommarledigheten är slut. Det har inte varit någon mjukstart men det hade jag inte förväntat mig heller, vi går vår femte termin och behöver inte längre skolas in i rutiner utan kan köra igång redan från dag 1, vilket vi verkligen gjort med nya seminariegrupper, nya arbetsgrupper och ny delkurs. Men trots att jag är en van pluggare efter två år på högskolan så har det varit en omställningsvecka för mig att komma tillbaka till skolrutiner och läsande efter sommarens ledighet, men nu är terminen igång och det känns riktigt skönt att återvända till vardagen igen!
Förutom skolan har jag hunnit med att vara tre gånger på gymmet denna vecka och tränat efter det angivna träningschemat som jag fått av min sjukgymnast. Riktigt nöjd över min egen insats denna vecka ser jag framemot att nästa vecka infinna mig på gymmet tre nya dagar! :)


RSS 2.0