Dagens lunch!




Idag gjorde vi i ordning riktiga köpmackor här hemma till lunch, mums!


Söndag - 20110327!


Jag igår kväll innan utgång.

Igår blev det utgång för att fira min fina kusin A som fyller 26 år idag, hurra för henne!
Vi startade med ett glas på Scandic Malmen och sedan drog vi vidare till Vampire lounge där jag drack en galet god jordgubbsdrink. Kvällen avslutades på Södra Bar där där det hade en tema kväll med musik som var en blandning av allt från salsa till afrikansmusik. Det blev en riktigt trevlig kväll med kul umgänge och lite dans!
Vi var hemma runt kvart i 2 inatt så jag var en anningen trött imorse när klockan ringde vid 10:00 och det var dags att gå upp för att skriva hemtenta men så ser livet som student ut och jag klagar verkligen inte! 
 


Lördag - 20110326!

Veckan som varit har bestått av långa dagar på VFU:n med förutom lektioner även utvecklingssamtal, lärarmöten och halvdag om matematikutveckling. Jag fullkomligt stormtrivs på min VFU-plats och det är så himla roligt att hålla egna lektioner och stå framme vid tavlan. Det ger verkligen en självförtroende kick när man klarat av det och man ser att eleverna både tycker det är roligt och har förståelse för det jag undervisar om. Denna vecka har jag hållit i hela tre lektioner i matematik!

Igår var jag ledig från skolan och hade egentligen tänkt börja skriva på hemtentan men då jag vaknade redan vid halv 7 och kände mig utvilad så hann jag plugga en hel del på förmiddagen och även hinna med att följa med pappa ner över dagen till Norrköping och hälsa på farfar! <3 Så strax innan 11 igår hämtade pappa mig och vi begav oss ner mot farfar. Vi stannade på vägen ner och åt lunch/middag, jag åt raggmunk och fläsk.



När vi kom ner till Norrköping åkte vi först till farfars hus där vi träffade en mäklare och sedan åkte vi vidare till hemmet där han bor. Man märkte att våren var påväg igår trots att det var väldigt blåsigt men på farfars tomt hittade jag det allra första vårtecknet underbart.. 
 

VÅRTECKEN!

Efter att vi besökt farfar och fikat med honom i några timmar satte vi oss i bilen och rullade hemåt mot Stockholm igen. Kvällen avslutades hemma hos mamma och pappa med våfflor och Lets dance finalen.


Våfflor, mums!


Söndag - 20110320!


Bild på gårdagens efterätt som jag åt hemma hos mina föräldrar.

Helgen börjat lida mot sitt slut och det har varit en lugn helg helt utan kurslitteratur att läsa, det händer inte särskilt ofta! Igår vid lunch begav jag mig hem till mina föräldrar för övernattning då Andreas skulle iväg för killkväll hemma hos en kompis. Så gårdagen tillbringades med promenad i solen tillsammans med mamma, matlagning, god middag och på kvällen hade vi hyrt filmen "Sebbe" som vi tittade på. Den var verkligen hemskt sorglig och på nått sätt hade jag ont i hjärtat när filmen var slut, en mörk film med ett viktigt budskap.
Idag har jag och älsklingen fixat här hemma, resten av söndagskvällen skall tillbringas i soffan framför solsidan och Big brother för imorgon blir det tidig uppstigning till praktiken igen.


Dagens Sara - 20110319!


Fredag - 20110318!

Det snöar utanför mitt fönster och helt plötsligt känns våren väldigt långt borta igen men vi får väll hoppas att det bara är ett litet "bakslag" som inte skall få några större följder för våren, som jag hoppas står och knackar på dörren väldigt väldigt snart..

Detta har varit en händelserik vecka något som gjort att bloggen har fått lida, då jag haft mycket annat att fundera kring. Dels har jag som vanligt haft väldigt mycket i skolan med denna matematikkurs som både är väldigt krävande men även mycket intressant. Jag blir för varje dag som går under denna utbildning mer och mer medveten kring hur mycket tankar det finns bakom all undervisning och varje ord som sägs i klassrummet. Lärare och pedagoger besitter verkligen en enorm kunskap och att jag får möjlighet att lära mig detta känns stort för att utveckla mig inför min framtida yrkesroll.

Men denna vecka har inte bara handlat om skolan. I tisdags hade jag en tid hos min sjukgymnast och då vi inte träffats på ca 2 veckor då hon varit bortrest och sedan jag införskaffat mitt knäskydd så gick jag dit med en förhoppning kring vad hon skulle säga. Men efter att hon undersökt knät och jag beskrivit att det fortfarande gjorde ont på precis samma ställe som när jag började gå oss henne för ca 3 månader sedan rådde hon mig att återigen ta kontakt med sös för en fortsatt utredning.
Så efter ett samtal dit så väntar jag nu på en tid för ett besök under April månad..
Det känns som att historen kring mitt knä börjar bli väldigt långdragen och jag kan inte riktigt minnas hur det känns att inte ha ont, hade jag vetat detta när jag i slutet av augusti gav mig på Body pumpen hade jag aldrig gått dit!

Men idag är det fredag och jag har ialla fall haft det allra bästa avslutet på denna vecka för idag var jag tillbaka på VFU:n och jag stormtrivs verkligen med både handledare och elever och nästa vecka skall jag vara där fyra dagar till, lycka!

Ikväll blir det en lungn kväll. Vi skall alldeles strax promenera över till mina föräldrar för middag och lets dance.
Hoppas ni får en fin fredagskväll!

Nya tavlan!




Här kommer bilder på nya tavlan som inhandlades förra helgen. Jag gillade den redan från början väldigt mycket men desto mer man tittar på den så hittar man hela tiden nya detaljer.
En riktigt färgklick i vardagsrummet är vad det blev, underbart!


Lördag - 20110312!





Igår kväll var Andreas pappa och fru över på middag, det blev repris på den grekiska potatiskakan som vi åt för några veckor sedan och den blev precis lika god även denna gång. Imorse tog jag en lång sovmorgon och sen har jag varit iväg och storhandlat med mamma. Resten av kvällen ser det ut att bli en lugn hemmakväll med melodifestivalsfinalen. Jag vet egentligen inte vem jag hejar på då jag enbart sett en hel delfinal denna gång men Linda Bengtzing fans som jag är så gillade jag ju hennes låt men tvivlar dock på att den varken kommer vinna eller fungera speciellt bra ute i Europa men hoppas kan man ju alltid göra!


Onsdag - 20110309!


Igår kväll firande vi fettisdagen här hemma med en varsin semla till kvällsfikat.
Idag har jag hemmastudier, har precis tvättat två maskiner i tvättstugan och nu är det dags att dra igång med läsandet och räkna lite matte!  


Lördagskvällens festligheter!

Igår var vi hemma hos M & M på middag. Vi åt jättegod asistisk fondue och till efterätt blev det hallonsorbe med vitchoklad, mums! Det är alltid kul att bli bjuden på mat man inte ätit förut! Efter middagen satte vi oss allihopa i soffan med en varsin drink och resten av kvällen pratade, skrattade och sjön vi tilll klockan vips var över 03:00 och klockan hann faktiskt bli lite över halv fyra innan vi satte nyckeln i låset och var hemma igen. 
Så imorse var jag lite trött när klockan ringde för att kliva upp och läsa i matematikboken men sånt är livet!  
Tack M & M för en riktigt lyckad lördagskväll!






Min drink hade en blinkande iskub!


Gårdagens "Dagens Sara" - 20110305!




Lördag - 20110305!


Igår hade vi fredagsmys här hemma med tacos!
Idag har det varit sovmorgon, långfrukost och storstädning, kanske inte en jätte rolig sysselsättning men riktigt skönt när det är klart.
Ikväll skall vi iväg på middag hos M & M,  så nu skall jag vila mig en stund innan det är dags att göra sig i ordning.


Torsdag - 20110303!

Nu är denna torsdag också snart över och helgen knackar på dörren, det skall bli skönt med lite ledigt och jag hoppas verkligen att denna helg skall bli en anningen bättre än den förra. Förra lördagen drabbades älsklingen av en väldigt dum magbacill och alla våra planer för helgen blev inställda och jag flyttade till mamma och pappa några dagar medan den värsta smittan hade flyttan in i våran lägenhet. Inte för att jag är dödsrädd för att bli sjuk, visst magbaciller klarar jag mig gärna utan men när man läser på högskolan finns inga marginaler att bli sjuk och stanna hemma utan har man feber får man ta en alvedon och ta sig dit ändå, så krast ser livet som student ut. Så med vetskapen om att den nya kursen skulle dra igång i måndags så är jag väldigt tacksam till mina föräldrar att dom lät mig bo hos dem. Tack mamma & pappa! <3

Denna veckan har vi startat med nya kursen i skolan, Matematik. Egentligen får jag ont i magen bara jag hör ordet matematik men efter min första praktikperiod i skolan så förstod och såg jag med egna ögon hur viktigt det faktiskt är att som lärare besitta kunskapen att både kunna förmedla matematiken och kunna sätta sig in i elevernas matematiska tänkande. Jag skall inte sticka under stol med att det kommer att bli en stor utmaning men också något som jag vet att jag måste klara av för att klara mitt må och nå dit jag villl.


Kreta sommaren 09.


Senaste nytt på skofronten..


RSS 2.0