Matematiklycka!


Idag fick jag gå lite tidigare från VFU:n och hann precis till skolan för att hämta ut min matematiktenta som lämnades in för ca 3 veckor sedan. Jag hade redan sett resultatet igår, VG! Jag hoppade av glädje men blev minst lika glad när jag slog upp sista sidan i tentan och läste kommentaren: "Din diskussion är utmärkt". En kommentar som gjorde mig väldigt glad, det känns alltid kul när man får feedback på något som man lagt ner både mycket tid och arbete på.

Det är konstigt med ämnet matematik. Det har verkligen inte varit mitt favoritämne när jag själv gick i skolan men sen vi läste matematikkursen har mitt intresse för ämnet växt allt mer. Jag tror aldrig att jag kommer älska matematik men sen VFU:n i skolan startade så har jag helt plötsligt insett nya saker kring både hur ämnet skall behandlas och vikten av att kunna förmedla matematiken på olika sätt utifrån individers olikheter.
Antagligen kommer jag tycka att det känns väldigt jobbigt när vi skall ha salstenta i matematik om ca ett år men det är bara att bita i det sura äpplet för att lyckas ta sig över även den stenen.


Väggorden!

Äntligen är våra väggord på plats, resultatet blev riktigt bra med jag råder ingen som ger sig på det att lita på monteringstiden 30 minuter, det tog över 2 timmar att få dem på plats och vi höll på att bli fullständigt galna och ge upp mer än en gång..
Resten av dagen har jag suttit en sväng på balkongen och läst kurslitteratur samt varit ett ärende med mamma som tyvärr slutade i att jag kom hem lika tomhänt som när jag åkte.
Imorgon är det dags för praktik igen och det skall bli riktigt roligt att se vad denna vecka skall bjuda på för spännande utmaningar!

Söndag - 20110424!


Det börjar närma sig slutet på denna påskhelg men det känns riktigt skönt att det återstår en dag till av ledigheten innan man skall tillbaka till verkligheten igen. Det har verkligen varit underbart väder hela helgen och jag har invigt ballerinaskorna för i år, underbart! Idag har jag varit iväg och inhandlat en ny mobiltelefon, kändes som jag alldeles för länge varit utanför "smartphone" världen men inte nu längre.. :)
Det blev en HTC Incredible S som just nu ligger på laddning, bild kommer!

Nu skall jag gå och ta ett bad innan det är dags att kolla på söndagsfinalen av BB.
Är det någon som inte tycker det är underbart med ledighet?


Dagens Sara - 20110424!


Värmen är här och ballerinaskorna är på, underbart!


Äntligen är utemöblerna på plats!

Äntligen har vädret börjat tillåta att utemöblerna som vi inhandlade för ca två helger sedan kunnat ställas i ordning på balkongen. Men nu är möblerna äntligen på plats och nu återstår bara trätrallen som vi skall göra i ordning längre fram nu i vår och sedan skall blomlådor inhandlas efter valborg. Sedan hoppas vi på många varma och soliga mornar, förmiddagar, eftermiddagar och kvällar i sommar när vi kan njuta av våran balkong!


Före

Efter


Skärtorsdagens middag!

Nu ikväll har vi ätit god middag här hemma för att fira att det är skärtorsdag idag och ett par dagars ledighet står framför oss, vilket känns riktigt härligt!


Förrätt: Ägghalvor och laxtoast.

Varmrätt: Paj med brieost, ruccola och soltorkade tomater, och en stor grönsallad till det.


Skärtorsdag - 20110421!




Vitsipporna utanför våran balkong har börjat blomma och det betyder att våren verkligen är här på allvar nu!

Påsken är här och idag är det skärtorsdag!
Igår var det sista dagen i skolan innan det var dags för lite välförtjänt ledigt nu fram till tisdag, underbart!
Även om jag har lite kurslitteratur att läsa som vanligt men det låtsas vi inte om nu.. :)

Idag har jag tagit en lång sovmorgon och ätit en lång frukost. Just nu håller jag på och tvättar samtidigt som jag väntar på att Andreas ska komma hem från jobbet så vi kan köra en storstädning i lägenheten och förhoppningsvis även montera i ordning våra nya utemöbler!


Försenat födelsedagsfika - 20110416!


Idag har jag varit hemma hos Martina och Micke på försenat födelsedagsfika med god tårta och hembakade kakor.
Efter fikat stannade jag kvar för lite promenad och middag, en riktigt bra lördag!


Kurslitteratur som vågar sticka ut!


Enda sedan denna kurs litterturlista kom ut har jag sett framemot att få läsa denna bok.
Jag tycker problemematiken kring dessa diagnoser och diskussionen kring de är väldigt intressant. Jag blev glatt överaskad när jag öppnade boken i förmiddags och insåg att den var precis så intressant som jag trodde. Författaren ifrågasätter på ett väldigt bra sätt både diagosernas syfte och existens. 
Efter att ha läst denna bok idag har min känsla kring att alldeles för många barn och ungdomar alldeles för lätt diagnosiseras i dagens samhälle strärkts, något som gör mig både upprörd och ledsen i hjärtat.


Dagens Sara - 20110409!


Dagens Sara - 20110408!


Sista dagen på VFU:n för denna period och jag har som vanligt haft en underbar vecka med massa ny kunskap.
Ikväll väntar tjejhäng tillsammans med några tjejer från klassen.
Hoppas ni får en bra fredagskväll!


Dagens Sara - 20110403!


Min nya "sjömansklänning" från Monki. Den ger mig associationer till Håkan Hellström och "Känn ingen sorg för mig göteborg", underbart!


Lördag - 20110402!

Igår hade jag och älsklingen en riktig mysdag med stan, middag och bio.
Vi började eftermiddagen med att åka in en sväng till underbara södermalm där vi strosade runt i en del affärer innan vi gick en långpromenad i det väldigt härliga vädret.
Efter promenaden så började det närma sig middagstid och då hade vi bokat bord på resturang Dollys saloon på Götgatan, väldigt mysigt och god mat.  


Jag åt fajitas.

Älsklingen på resturangen!



Middagen avslutades med att vi delade på en banana split!

Efter middagen var det dags för filmen, "Hur många lingon finns det i världen?". Jag vet att många har fördomar mot filmen men jag tyckte den var väldigt sevärd. Jag lämnade biosalongen med glad känsla i hjärtat. Filmen fick mig både att skratta, le och fälla en tår..


Fredag - 20110401!


Efter en vecka med tentaskrivande och opponering är det underbart skönt att det äntligen är helg!
Idag har jag tvättat och fixat här hemma, tråkigt men nödvändigt :)  
Ikväll ska jag iväg till M för tjejkväll och filmen "Bröderna Karlsson".
Hoppas ni får en fin fredagskväll!


RSS 2.0